För dig som är:

Är du forskare och intresserad av vårt arbete? Vi samarbetar gärna med dig.

Under forskning och projekt kan du läsa mer om vårt arbete. Vi är positiva till nya idéer och tvärvetenskapliga samarbeten. Vår forskning är inte begränsad till snoken och vi jobbar gärna med andra reptiler och även amfibier.

Det finns gott om kunskap hos Sveriges reptilentusiaster. Vi tackar alla herpetologiska eldsjälar som tipsat oss om bra ormlokaler och annan användbar information. I mån av tid ställer vi gärna upp med föredrag och liknande aktiviteter (OBS – vår och sommar är vi väldigt upptagna med fältarbete).

Om du har sett snokar i din gödselstack eller kompost så är chansen stor att det är gravida honor som varit där och lagt ägg. Snokägg förstörs lätt om de blir klämda eller om de råkar hamna i en gödselspridare. Om du vill hjälpa snoken kan du enkelt göra det genom att låta stacken eller komposten ligga orörd tills äggen har kläckts. Vanligtvis lägger honorna äggen i början av juli. Hur lång tid det tar för äggen att kläckas beror helt och hållet på temperaturen. Men räkna med ca 5-6 veckor. I slutet av augusti bör äggen vara kläckta och du kan flytta stacken med gott samvete. Tänk på att snokhonor antagligen återkommer till samma stack år efter år. Om du inte kan vänta kontakta oss så kanske vi kan ordna med att flytta äggen till en säker plats.

Dags för ex-jobbet? Är du intresserad av ekologi och evolutionsbiologi? Eller kanske bevarandebiologi och herpetologi?

Om du svarat ja på någon av dessa frågor har du kanske hamnat rätt. Hos oss finns det ofta möjligheter för duktiga och drivna studenter att göra ex-jobb. Här kan du läsa mer om vår forskning och våra projekt. Du kan kontakta oss här.

This post is also available in: Engelska